Ett år sen

Jag slutade jobba. Då va jag och Linus på A9 och åt ryggbiff! Vi drack läsk.

Idag ska vi äta entrecote och dricka vin. Bara bättre:)

Jag saknar jobb! MEN då tänker jag att jag ska jobba typ 38 år till. Med inslag av en mammaledighet till. Då saknar jag det inte längre. Utan tänker att dessa 8,5 månad som det är kvar av mammaledigheten känns rätt goa. En termin mer eller mindre!!

Idag va jag och Emma med barn bland alla pensionärer och mammalediga typer på vellingeblomman. Jag skulle inte handla något spec. Det kostade 435 kr. Billigt!!! Not!

Men de blev en del tjusiga saker. Ska visa imorrn när jag har haft min pyntdag!!!

Nu e maten klar! Hej då!!!

Bjuder på en bild när Majken kollar tomteverkstaden på tuben. Mitt barn som inte skulle använda datorer HAHA

Nu har jag ett bra bloggämne!

Ni ska få se tre bilder från min lärartidning!

Tecknad bild: vad säger denna bild? Att fröknarna vill signalera något "svårare" än vad dom gör? Att man vill att dagis ska bli mer som skola? Jag vet inte men JAG tycker att man inte behöver försvåra något utan fröknarna kan va så stolta över att barnen får slabba med vatten för dagisfröknar gör ett fantastiskt jobb. Utan att man behöver lägga till en massa fina ord. OCH föräldern på bilden skulle kunna varit jag haha. Låt barn vara barn (och det är man ju om man får slabba med vatten;)

Bilden på sned. Om trygghet: Detta är en artikel om att barn först måste va trygga på förskola innan dom kan börja lära. Detta har forskare kommit fram till......jag med! För rätt längesen;)

Tredje bilden. Om förskola som har lektioner; min första tanke. VA FAN!!!!!!!! Sen ja men de står ju att barnen gillar det och att det bara är 20% av dagen! Den igen. Men VA FAN lektion när man är tre!!!!!! De e ju såååå sjukt mkt lektioner från det man är sex till nitton. Det räcker väl!!!!!!!!! Låt ungarna leka.
Sen; Ändå coolt å se hur smarta dom blir när dom är 19 om man får tre år extra med lektioner.

Ja jag kan hålla på lääääänge! Snacka om att inte veta vad man tycker!!!

Vad tycker NI?

Nu vellingeblomman. Det tycker jag är KUL!

Ett år med sömn

Nu e lillan nattad och jag har redan tryckt i mig fyra skumtomtar!

Jag reflekterade över Majken och min sömn under året! Saker man blivit så lycklig över och så arg över! Ja vilken bergochdalbana.

Ni ska få en kronologisk lista!!!

Första tiden!
-när man blev lycklig av att bebisen bara ville äta var tredje timme på natten
-när man vaknar, tittar på klockan och inser att man sovit fem timmar. Tänker: nu e hon döööööd!! Kollar sängen, NÄ hon andas.TACK!! Kollar på brösten!!! Vill fota dem för man liknar Dolly Parton! Bebis vaknar. Man är tacksam för att kortet aldrig togs!
-När man vänjer sig med att bebisen bara vill ammas 2 ggr per natt
-När det blir bakslag och bebisen vill ha mat varann timme igen för att den är i en tillväxtkurva
-När bebisen vill leka 3 på natten
-När bebisen vaknar och somnar om UTAN boppe/välling
- När man vänjer sig vid att NÄSTAN sova hela nätter!
-Då vill bebisen dricka lite välling igen 2 på natten, alternativt leka och klättra runt lite!

Ja lite som det sistnämnda är det nu!! Man blir trött av detta och jag hatar att vara trött. Och det ironiska i det hela är att man är sååå trött typ 16:00 så man typ somnar när bebisen leker (denna kommentar är stulen av Fanni.blogg.se) puss<3 men när kl är 22 och det är natti natti för mig DÅ är jag pigg haha!!! Inbillar jag mig iaf för de brukar inte ta många sek innan man är däckad haha!!

Men som alltid när man är i en lite tråkig sömncirkel får man påminna sig om att denna period också tar slut. De e jättelätt att tänka så NU men inte tre i natt;)

Jaja ältat om detta. Ni som nu orkat läsa detta kan ju få veta att jag varit på stan med Sofia Lindén idag och köpt mina efterlängtade tights!

Sen kom mamma/mormor med Lussebullar. TACK!

Sen kom Catja!

Snart kommer Linus!

Snart måste jag hämta fler skumtomtar.

Puss