Läs för barn.

Som förälder och lärare vill jag slå ett slag för vikten av att läsa för
Sina barn. 

Vi började läsa godnattsaga för
Majken när hon var ca åtta månader. Just då var det mest pekböcker och så men det har resulterat i ett stort intresse för sagor och böcker. Jag hoppas innerligt att detta intresse fortsätter och att det smittar av sig till lillasyster. 

Varför är det då så viktigt att läsa för barn. Jo det ska jag berätta. 
Högläsning för barn resulterar i: 

Ökat ordförråd och Bra ordkunskap. 
Det blir lättare att stava när
Man sett och läst olika texter. 
En god läsförståelse. En bra läsförståelse är gynnsam i ALLA skolämne. Du ska kunna förstå läsetalet i matematikboken, du ska förstå faktatexterna på NO och SOn. Du ska kunna läsa en spelinstruktion och en arbetsbeskrivning. 

Visst arbetar skolan med läsförståelse MEN den där högläsningen på kvällen när man är liten den kan skolan aldrig erstätta och den är så viktig.

När vi läser för M så pratar vi mycket om texten, orden och innehållet. Det kommer så naturligt när vi läser och den är så gynnsam för läsförståelsen. 

Ge era barn dessa stunder för de är så utvecklande och MYSIGA❤️. 

Bara att barn får se, känna, klämma och pilla på böcker är nyttigt. Att förstå hur man läser en bok. Vad är början? Vad är slutet? Kan jag förstå vad boken handlar om genom att bara se på bilderna? 


Nu har jag fått ur mig lite Frökentankar. Skönt haha. 

För övrigt har S haft gungpremiär idag. Vi var på en lekplats med Elin Ebbe och Harry. 
Fantastiska Majken

Jag är så stolt över lilla Majken. 

Idag följde hon med till Crossfitten. Jag var lite nervös för att hon skulle vara överallt och ingenstans men hon satt så fint och ritade. Och så hängde hon lite i ringarna. 

När vi kom hem lekte hon med Sigrid i hoppegungan så jag kunde duscha! 

Hon är världens bästa storasyster. 

På eftermiddagen kom Janni och lilla Nea och fikade med oss. 
Sen kom Catja också. Catja skulle passa Majken när jag gick på iup. 

Nu sover våra töser och jag ska se ifatt lite Modus.

Poserar i sin träningsoverall😉❤️

Fredagsmys

Nu har vi börjat denna fredags fredagsmys. Vi kolla Frost. Igen. MEN är det någon film förutom Grease och Dirty Dancing man kan se flera gånger så är det Frost! Veckan som varit har varit mysig. Vi har simmat, crissfittat, hängt med mammagruppen, varit på Babycafe och massa annat. Idag ska vi hälsa på mamma, åka på maxi och ikväll ska vi bort. Härligt. Majken har börjat förstå det här med att ord betyder något. En lunch satt hon och ljudade bokstäverna i Pippi och sa se Pippi. Gissa om mitt mammalärarhjärta gjorde lite volter😍 Nu måste jag göra ett läspapper, med ord och bilder. Stackars barn😉 Men får man inte undervisa elever får man få ut sitt undervisningsbehov på sina barn😂 Nä måste koncentrera mig på Frost nu, så jag inte missar handlingen haha!! Förresten, i söndags hade vi namngivning för Sigrid. En mysig tillställning. Tack alla ni som ville komma❤️